Skip to main content
Over ons

Het ontstaan van PIEQ Impact

PIEQ Impact is in 2021 opgericht. Tijdens zijn studie Toegepaste Wiskunde kwam dit plan al naar boven bij Jochem.
Maar hoe / wat / waar / wanneer / etc. was nog niet echt concreet.

Ruim 15 jaar geleden al eens bedacht. Nu is het er echt van gekomen:

Oprichting PIEQ Impact!

PIEQ Impact is niet zomaar een naam, het omvat alles wat wij belangrijk vinden bij PIEQ Impact:

PIQ Impact

PI verwijst naar onze wiskundige achtergrond, waar de basis is gelegd. Data stroomt door onze aderen.

PIQ Impact

Het IQ is belangrijk voor de complexe data vraagstukken waar we dagelijks voor staan. Analytisch denkvermogen en technische vaardigheden zijn altijd op peil.

PIQ Impact

Wij vinden het belangrijk dat het IQ in balans is met het EQ om de juiste verbinding te maken en te voldoen aan de behoefte van de klant.

PIQ Impact

Equivalentie, oftewel gelijkwaardigheid, zit in onze fundering en is uitgangspunt voor elke samenwerking, zowel intern als extern

PIQ Impact

Uitdagingen gaan we aan op basis van ambitie, dat is hoe we de PIEQ bereiken. We weten wat nodig is om te PIEQen!

PIQ Impact

We inbedden datagedreven oplossingen structureel in werkprocessen voor echte duurzame Impact.

Founder Jochem

Graag stellen we onze founder aan jullie voor.

Jochem Hilberink

Data professional | Founder

Als kleine nuchtere Tukker, geboren in Almelo, was hij altijd al geïnteresseerd in complexe puzzels oplossen. Dat is nooit meer weggegaan. In de tijd dat hij badminton op hoog nationaal niveau is gaan spelen, heeft hij gezien wat nodig is om een doel te bereiken. In Tilburg vond hij de studie die hem interesseerde: Applied Mathematics. Hij voelde zich in Brabant gelijk thuis. Dat zorgde er ook voor dat hij na het afronden van zijn opleiding in Brabant bleef werken. De consultancy heeft de facetten die hem aanspreken, zowel inhoudelijk actief zijn gecombineerd met het adviseren van klanten. Dit is elke dag weer hetgeen hem motiveert. Geen moment verliest hij het team, de klanten, de partners, of wie dan ook uit het oog. De betrokkenheid houdt niet op om 17:00 uur, dat gaat altijd door. Dat maakt hem een echte peoplemanager.

In zijn vrije tijd gaat hij graag leuke dingen doen met zijn vrouw Yvonne en kinderen Yinde, Flore en Sep. Vaak wordt er genoten van de mooie natuur in de omgeving van Oisterwijk. Het badmintonracket is inmiddels verruild voor de tennisvariant, waar het fanatisme zo nu en dan wel weer eens de kop op steekt. Dit in combinatie met nog wat hardlopen in de vroege ochtend met een maatje. Jochem is graag bezig.

Over Jochem

“Jochem is ontzettend bevlogen en energiek, geen uitdaging is te groot voor hem. Hij heeft echt oog voor de mens achter de persoon en is zeer attent en behulpzaam. Je ziet zijn horeca ervaring terugkomen in zijn werk als Data Professional, hij gaat namelijk altijd voor het stukje extra service.”